Gå til hovedinnhold

Slemme aviser og fotball

Jo mer jeg lærer om verden, jo mer oppgitt blir jeg over media i Norge. At jeg synes avisene i Norge har liten kunnskap om hvordan verden faktisk er, er rimelig dårlige på alt som trenger fagkunnskap og er generelt dårlige til å putte enkeltnyheter inn i kontekst er ikke noe nytt. Det har jeg ment lenge... Hvor slemme de er derimot nytt for meg.

John Arne Riise

Man kan synes mye om John Arne Riise. Jeg vil nøye meg med å merke meg at toppidrettsutøvere ofte har ekstreme personligheter.. skal man komme seg til toppen trenger man litt ensporethet, for å holde fokus over tid. Man kan også si mye om hva Jon Arne Riise skriver på twitter. Jeg følger han ikke, for å si det sånn.

Men.. Facebook og twitter er interessante, fordi de ligger i et vanskelig grenseland mellom privat og offentlig. Hvem som helst kan lese det man skriver, men de som leser er de som er interesserte i hva du har å si. Det gjør at takhøyden blir litt høyere, selv om det er åpent og offentlig. Det er og skal være personlige meninger, og man leser det man synes er interessant. Resten overser man. Det er faktisk veldig mange mennesker jeg ikke følger på Twitter. Alle trenger ikke like alt. 

Det er også greit om Truls Dæhli synes John Arne Riise er en selvopptatt pudding. Alle kommer heller aldri til å like alle. Å derimot spandere 3 helsider på å sverte, gjøre narr av og skrive skit om en person i en riksdekkende avis med mange faste lesere, basert på at man er fornærmet over noe man selv har valgt å lese er så langt unna ok som man kan komme. Hvorfor gjør han det?  

John Arne Riise er nå den personen med flest landskamper for Norge, 105. At dette var takken han fikk... Jeg synes det er vanskelig å finne ord på hvor ufattelig usmakelig dette er. Dette er veldig, veldig, veldig usmakelig.

Forøvrig, gratulerer med 105 landskamper, John Arne!

Rune Allmening Jarstein

Norges beste keeper spillte en ok kamp mot Slovenia. På et skudd var han ikke flink nok til å styre returen til siden. Ikke imponerende. Midtstopperene våre, som virkelig burde plukket den returen, var overhodet ikke i nærheten, så to slovenske spillere fikk all verdens tid til å skyte. Skuddet dems var begredelig, men Wæhler kom ned og hjalp det i mål. Virkelig ikke imponerende. På tross av dette klarte laget å vinne til slutt, og de kom til pressekonferansen glade og lettede. 

Under pressekonferansen var ikke journalistene bare negative og jævlige, de maset på at Jarstein hadde gjort enda en keepertabbe.. fordi Jarstein som tabbekeeperen er blitt storyen de er vant til å skrive. Jarstein sprakk, og forlot pressekonferansen. Det skjønner jeg godt. Tabbe er et veldig sterkt ord. Å få en sånn i trynet, når man er nettopp vunnet en høydramatisk kamp, er glad og full av adrenalin.. det er virkelig forståelig at han reagerer.

.. Problemet er bare at historien blir verre. Mye, mye verre. Først kjører de på med negative saker om Jarstein som ble forbannet og forlot pressekonferansen , deretter har dagbladet.no video av målet mot Norge med "Synes DU dette var en tabbe?" på topp på førstesiden. Ikke akkurat snillt.

Så kommer delen hvor de oppfører seg som forbanna psykopater. Virkelig. En fotograf følger etter Jarstein i gata, i godt over 500 meter.. noe som faktisk er ganske langt. Til slutt blir han så forbanna at han truer med å slå til han hvis han ikke slutter. Fotografen tar et bilde til, og går endelig. Hvorfor fulgte fotografen etter Jarstein? NTB har nok av bilder av han.. Vel, han visste jo at han hvis han framprovoserte en reaksjon ville han få solgt bildet. Det klarte han virkelig.

Nå kjører både aftenposten, vg og dagbladet nøyaktig samme historie. Jarstein truet fotograf med juling. . og her begår de flere overtramp. For det første, absolutt alle journalistene sier "truet med juling" konsekvent når Jarstein selv sa gi en på trynet. Den første er mye verre enn den andre. Jeg har fått noen på trynet i løpet av livet mitt, og det er ikke verdens undergang. Skikkelig juling derimot gjør jævli vondt. Klassisk hersketeknikk.. Hva skal Jarstein si? "Jeg truet han ikke med juling, jeg truet han med en på trynet!". For det andre, så nevner ingen noen av dem med et ord hvor lenge han måtte provoseres før han sprakk.. og at selv etter dette så gjorde han faktisk ingenting.

.. og hva skjer nå, jo.. stakkaren må ut å beklage og legge seg flat.. og dette er så forferdelig.. og han har gått over grensen... Jeg skjønner overhodet ikke hvorfor Norges beste keeper orker å spille på landslaget når dette er behandlingen han får.

Drillo

Prikken over i'en kommer jo til slutt. Etter å ha rævkjørt Jarstein med et kjør uten like, så kommer nå samme folka med artikler om hvorfor Drillo må gå fordi han ikke klarte å beskytte Jarstein mot dem selv. Les og grin.
Psykopater.

Jeg skjønner ikke hvorfor vi tolerer dem.


Populære innlegg fra denne bloggen

Israel og Palestina

Jeg har virkelig likt å komme tilbake til Israel og Palestina. Det er over 10 år siden jeg var her sist, og mye har forandret seg. Det som derimot ikke har forandret seg er hvor mye rart som skrives om Israel og Palestina hjemme. Dette er et blogginnlegg som handler litt om det. For ordens skyld, dette er ikke et innlegg som forsøker å gi et helhetlig og balansert bilde av konflikten.

Mange vil kanskje synes dette er et veldig pro-Israelsk innlegg. Det er det sannhet i, men det gjør det ikke mindre viktig. Uansett hvilken side man heier på i en konflikt, så er det viktig at det man mener stemmer sånn noenlunde overens med virkeligheten. At Europa syntes synd på jødene og ønsket å hjelpe dem uavhengig av konsekvensene er jo faktisk en del av grunnen til at denne konflikten ble såpass ille som den har blitt. Å gjøre samme feilen bare i motsatt retning kommer virkelig ikke til å gjøre midt-østen til et bedre sted for folk flest.
Det Israelske militæret I Hebron endte jeg opp med å bli tå…

Best places to hang out

Best spots to hang out for a while Mostly everywhere on earth has it charm, however some places are also just plain better than others. This is my short list of favourite spots to hang out on this here earth.


Hualien Hualien is a slightly ugly and earthquaky city on the wild east coast of Taiwan. It's close to the gorgeous Taroka Gorge, which is why most people is visit. I however ended up coming back 3 times and spent over 4 weeks there in total. That doesn't sound that much, but as a backpacker doing nothing it's an eternity. So, what does Hualien have to offer?

Well, Taiwan is famous for it's variety of tea and soft-drinks, with excellent stalls pretty much everywhere. In Hualien the native Taiwanese influence has resulted in a mix of chinese tea and native fruitdrinks that is just jaw-droppingly delicious. The wintermelon-tea in Hualien, and in Hualien only, is so delicious I can't think of any drink that is even comparable. Other than that, the city is managa…

Best food in the world

I little while ago I was accused of being a foodie. At first I thought that was a bit ridicilous, as I'll happily eat at McDonalds, gorge on sweet stuff by the galleons and couldn't care less about what the name of my cow was. However, the accusation does have some merits, as I certainly care more about food nowadays. To prove it, here's my list of recommended foods.

One word of warning though. The pictures are mostly illegally borrowed from the internet, and were the closest I could find to the meals I had.

10. Mongolian Meat Soup Without Meat  I had this soup in Zamiin-Hud, which is a dusty, grimy Mongolian bordertown next to China. It's a somewhat deserted town, with two cafes serving microwaved stuff and this one local place where all the mongolians ate (here, right at the north corner of the parking lot).

To say my expectations were low would be a gross understatement. The cafe barely had furniture, the staff had that thousand mile stare and didn't bat an eye w…