Gå til hovedinnhold

Reiseblogg: Forberedelser

Da skal jeg ut på tur igjen, så jeg forsøker meg på en liten reiseblogg. Dette blir første oppdatering, også tar jeg ting som det kommer etterhvert. Siden jeg ikke har med meg datamaskin anbefaler jeg ikke akkurat å holde pusten for neste innlegg :)

Pakking

Dette er hva jeg tar med meg:

Lista blir som følger:

Ting:
- Pass
- Visakort og kodedings til nettbanken
- Lader og kabel til kameraet, samt kameraet selvfølgelig.

Klær:
- Hettegenser, nødvendig for kalde fly og bussturet. Fungerer også fint som pute.
- 3 underbukser, fordi underbukser begynner virkelig å stinke om de brukes for lenge
- 1 t-skjorte, kjøper sannsynligvis et par til på veien 
- Lang shorts, har også på meg tøybukser når jeg drar.
- Skjerf.. forbausendes praktisk og ikke spesielt tungt.

Når det gjelder sko drar jeg i noen slitte allbruksko. Om jeg kjøper sandaler eller noen lette seilsko der nede får jeg se på, men uansett trenger jeg noe lett skotøy.

I tillegg kommer jeg til å stjele teppet jeg får utlevert på flyet. Dette har jeg gjort ganske mange ganger før, og jeg føler meg ganske teit.. men de er faktisk innmari praktiske. Passe størrelse, veier lite, tar lite plass og lukter ikke når de blir våte. Om de brukes som håndkle og teppe er faktisk litt variende.

Sekken er ikke like pen som den var, men den er ytterst praktisk. Tar mindre plass enn de høye sekkene, samtidig som de får plass til forbausendes mye fordi de er bredere og dypere. Anbefales på det sterkeste.

Planlegging

 Siden jeg skal ta MC-lappen i sommer blir det bare 1 måneds ferie. Jeg flyr til Bangkok om to dager, og tilbake 1 måned etterpå. Derfor blir det litt mer planlegging enn normalt:

Jeg har bestillt hostel for de 3 første dagene ved hjelp av hostelworld.com. De første dagene er det alltids greit å ha planlagt. Siden jeg har vært i Bangkok før valgte jeg Niras Bangkok. Jeg kommer også til å måtte planlegge hotell i Yangon, men ellers tar jeg det som det kommer. 

Jeg har bestillt tur-retur fly fra Bangkok til Yangon, den største byen i Burma. Det går onsdag neste uke, og return blir fredag uka etter der. Det kosta 600 kr med airasia, et fantastisk billig og veldrevent flyselskap. Dette inkluderte ikke bagasje, men varmmat på tilbakeveien.

Jeg har også sjekket wikitravel for å finne ut hvordan jeg får Visa til Burma (her). Dette må jeg fikse så fort jeg kommer til Thailand. Landsider.no er heller ikke dumme å sjekke.Visa til Thailand er gratis, men e-visum til Cambodsja fikser jeg fra Thailand. Da slipper jeg stress på grensa.

Jeg har også sjekket hvordan det er å ta bussen fra Bangkok ned til Angkor Wat og deretter Phnom Phen, hovedstaden i Cambodsja. Det er både mulig å ta toget/buss nedover, som jeg kommer til å gjøre.. men denne bloggeren snakker også om en direktebuss. Så lenge jeg vet det er forskjellige muligheter stresser jeg ikke med det, men finner ut av det etterhvert.

Lar jeg vær å bestille ting kan jeg også lett forandre planene om jeg føler for å droppe Cambodsja en gang til. Er det ok priser kan det godt hende jeg hopper på et fly til Taiwan isteden eller Phillipene isteden.. vi får se hva som skjer :)


Populære innlegg fra denne bloggen

Israel og Palestina

Jeg har virkelig likt å komme tilbake til Israel og Palestina. Det er over 10 år siden jeg var her sist, og mye har forandret seg. Det som derimot ikke har forandret seg er hvor mye rart som skrives om Israel og Palestina hjemme. Dette er et blogginnlegg som handler litt om det. For ordens skyld, dette er ikke et innlegg som forsøker å gi et helhetlig og balansert bilde av konflikten.

Mange vil kanskje synes dette er et veldig pro-Israelsk innlegg. Det er det sannhet i, men det gjør det ikke mindre viktig. Uansett hvilken side man heier på i en konflikt, så er det viktig at det man mener stemmer sånn noenlunde overens med virkeligheten. At Europa syntes synd på jødene og ønsket å hjelpe dem uavhengig av konsekvensene er jo faktisk en del av grunnen til at denne konflikten ble såpass ille som den har blitt. Å gjøre samme feilen bare i motsatt retning kommer virkelig ikke til å gjøre midt-østen til et bedre sted for folk flest.
Det Israelske militæret I Hebron endte jeg opp med å bli tå…

Best places to hang out

Best spots to hang out for a while Mostly everywhere on earth has it charm, however some places are also just plain better than others. This is my short list of favourite spots to hang out on this here earth.


Hualien Hualien is a slightly ugly and earthquaky city on the wild east coast of Taiwan. It's close to the gorgeous Taroka Gorge, which is why most people is visit. I however ended up coming back 3 times and spent over 4 weeks there in total. That doesn't sound that much, but as a backpacker doing nothing it's an eternity. So, what does Hualien have to offer?

Well, Taiwan is famous for it's variety of tea and soft-drinks, with excellent stalls pretty much everywhere. In Hualien the native Taiwanese influence has resulted in a mix of chinese tea and native fruitdrinks that is just jaw-droppingly delicious. The wintermelon-tea in Hualien, and in Hualien only, is so delicious I can't think of any drink that is even comparable. Other than that, the city is managa…

Best food in the world

I little while ago I was accused of being a foodie. At first I thought that was a bit ridicilous, as I'll happily eat at McDonalds, gorge on sweet stuff by the galleons and couldn't care less about what the name of my cow was. However, the accusation does have some merits, as I certainly care more about food nowadays. To prove it, here's my list of recommended foods.

One word of warning though. The pictures are mostly illegally borrowed from the internet, and were the closest I could find to the meals I had.

10. Mongolian Meat Soup Without Meat  I had this soup in Zamiin-Hud, which is a dusty, grimy Mongolian bordertown next to China. It's a somewhat deserted town, with two cafes serving microwaved stuff and this one local place where all the mongolians ate (here, right at the north corner of the parking lot).

To say my expectations were low would be a gross understatement. The cafe barely had furniture, the staff had that thousand mile stare and didn't bat an eye w…